Ørnen – en del av den nye havnepromenadenØrnen er en del av Straume sjøfront, en helt ny destinasjon med over 300 planlagte boliger, flere næringslokaler, parkanlegg og sjøliv. Den perfekte beliggenhet for deg som vil bo ved sjøen men ikke vil gå glipp av alle by-godene.

Illustrasjonsbilde. Avvik kan forekomme. Forbehold om offentlig godkjenning av badetrapp. Utforming av kafé/næringsareal vil avvike fra illustrasjon og bygget blir først oppført når det er solgt / leid ut. *Midlertidig park vil bli erstattet med boligbygg på sikt, etter hovedpark er anlagt. Se utomhusplan i prospekt for hva som bygges allerede nå.Se hvilke områder vi etablerer allerede nå (PDF)


Sentralt
& urbant
nabolagØnsker du å bo ved sjøen, men likevel kjenne på bypulsen? Ørnen på Straume sjøfront er den perfekte kombinasjon av livet tett på sjøen, Sotras vakre natur og urbant byliv.


For en luksus å bo ved sjøen midt i Sotra kystby. Her går du til Sartor senter på 5 minutter. Tenk på alle mulighetene dette gir deg. Du kan spasere til shopping, kinoen eller en kveld ute med vennegjengen. På Sartor finner du blant annet Fryd som har bowling, shuffleboard, biljard, spill, bar, live musikk og noe godt å spise.

Gode bussforbindelser
Ved Sartor finner du også Straume terminalen med gode bussforbindelser. I hverdagen går det busser flere ganger i timen til Bergen sentrum. Herfra når du også enkelt arbeidsplassene på CCB-basen på Ågotnes.

For den spreke
Straume idrettspark byr på fotballbaner, sandvolley- og sandhåndballbaner, Sotra Arena samt en 3 km lang turløype. Andre turtips er Straumemila, Bildøyfjellet og Lifjellet.
Informasjonen er hentet fra ulike kilder, og det kan forekomme feil eller mangler i dataene.

Åpne kartet (PDF)


Bussholdeplass, Straume gard - 0.2 km
Bussholdeplass, Straume terminal - 1.2 km
Straume næringspark - 2.3 km
CCB-basen, Ågotnes - 12.4 km
Fjell festning - 9.9 km
Bergen sentrum - 16.1 km
Bergen lufthavn, Flesland - 20.0 km
Anglavika - 6.0 km


Varer og tjenester

Sartor Storsenter - 1.0 km
ODEON Sotra Kino - 1.0 km
Drotningsvik Senter - 5.6 km
Straume legesenter - 1.5 km
Cornelius Sjømat Restaurant - 13.6 km
Helselandsby - 1.5 km
Rådhus/Fjell kulturhus - 1.5 km


Sport og fritid

Bildøy idrettsplass - 1.0 km
Bildøyhallen - 1.0 km
Straume idrettspark/Sotra arena - 1.9 km
Sprek & Blid Straume - 1.0 km
Nr1 FitnessXpress Sotra - 1.1 km
Aktiv 365 treningssenter - 1.8 km
Kobbeltveit Golf & naturpark - 3.3 km
Geitavika badeplass - 1.4 km
Bona Vita Yoga - 1.2 km
Arhat Senteret - 1.2 km


Skoler og barnehager

Danielsen barne- og ungdomsskule - 1.6 km
Foldnes skule - 2.0 km
Kolltveit skule - 2.8 km
Brattholmen skule - 3.0 km
Fjell ungdomsskule - 0.8 km
Sotra vidaregåande skule - 1.0 km
Bildøy barnehage - 0.7 km
Straume barnehage - 1.6 km
Straumsfjellet familie barnehage - 1.9 km
Løveparken barnehage - 2.2 km

Illustrasjonsbilde. Avvik kan forekomme.Like ved den unike gang- og sykkeltunnelenI Ørnen bor du på bryggekanten på Straume sjøfront. Ypperlig plassert med gode solforhold og fantastisk utsikt mot sør.

«Straumemila» er planlagt knyttet sammen med Straume Sjøfront og turstien starter like utenfor gatedøren til Ørnen. Her har du det perfekte utgangspunktet for en flott gå eller joggetur.

Inngangen til den unike tunellen ligger like bortenfor Ørnen. Tunellen tar deg raskt til Kystbygarasjen og Sartor.

Smart parkering
Med kystbygarasjen på andre siden av tunnelen får du aldri mangel på parkering. Her er det over 1300 parkeringsplasser. Lettvint både for deg og dine gjester.

Illustrasjonsbilde. Avvik kan forekomme. Forbehold om offentlig godkjenning av badefasiliteter.

Å bo på bryggekantenMorgendukkert. Kveldsbad. Ut en tur på SUP-en. Padle kajakk. Båttur. Sjøbris, herlig vind i håret. Lukten av saltvann. Glitrende morild. Det er noe magisk med sjøen.Tenk så herlig å bo ved sjøen! Start dagen med et morgenbad. Ta deg en padletur i lunsjen eller bare nyt en lat dag i solen. Her er lett å være impulsiv med så mange muligheter rett utenfor døren.
Mange planlagte fasiliteter Langs store deler av sjøfronten er det planlagt trepromenade med naturlige sitte- og solesoner. I badeviken har vi lagt tilrette for flytebrygger, kjekt om du vil bade eller skal ut med kajakk eller SUP.
Ytterst på bryggekanten er det tilrettelagt for både kafé og offentlig gjestehavn – perfekt for gjester som kommer sjøveien.Planlagte fasiliteter


 • Gjestehavn
 • Badetrapp/ sjøtrapp
 • Flytebrygger
 • Promenade
 • Tilrettelagt for kafé • Illustrasjonsbilde. Avvik kan forekomme. Forbehold om offentlig godkjenning av badetrapp. Utforming av kafé/næringsareal vil avvike fra illustrasjon og bygget blir først oppført når det er solgt / leid ut.

  Planlagte mingleområder  Bor du i Ørnen er det ikke bare sjøfasiliteter og sentral beliggenhet som lokker – her kan du også nyte parklivet. Kanskje slumre i solsengnettet med en god bok? Møte venner og familie på grillplassen? Bare gå en liten kveldstur i nabolaget? Vi har tilrettelagt – nå er det bare å nyte!
  For de minste innbyggerne blir det lekepark i tillegg til den eksisterende lekeplassen som er på Straume sjøfront i dag.  Parkfasiliteter


 • Naturlige sittesoner
 • Solsengnett i promenaden
 • Park
 • Grillplass
 • Lekeområde

 • SPØRSMÅL?


  Ta kontakt med en av våre hyggelige meglere  Annette Kleven

  Megler MNEF

  Tlf: 98 67 85 60
  ak@garanti.no  Børge Vadset

  Megler MNEF

  Tlf: 97 09 04 71
  bv@garanti.no